Module Rebolledo

At the corner of Reboucas Avenue and Capote Valente Street, in the neighborhood of Pinheiros, city of São Paulo, Brazil, the project consists of 46 office units and a theater.

Module Rebolledo - Courtesy of Nelson Kon

Module Rebolledo – Courtesy of Nelson Kon

Situated in a squared conformation plot, the building is conceived as a single cube volume internally perforated by a continuous void which brings light and ventilation into the interior. The common areas of the program, such as the reception, the theater foyer and collective circulations, are located surrounding this central void.

Module Rebolledo - Courtesy of Nelson Kon

Module Rebolledo – Courtesy of Nelson Kon

This multiplicity of spaces permeated by gardens provides its users with varied perspectives and playful visions of the internal building events.

Module Rebolledo - Courtesy of Nelson Kon

Module Rebolledo – Courtesy of Nelson Kon

Externally, the building is coated by a set of frames alternating glazing modules with opaque seals made of aluminum composite panels, in shades of gray and yellow.

Module Rebolledo - Courtesy of Nelson Kon

Module Rebolledo – Courtesy of Nelson Kon

The transparent ground floor, permeable and receptive to urban flows, harmonically inserts the building into the urban fabric of the city.

Module Rebolledo - Courtesy of Nelson Kon

Module Rebolledo – Courtesy of Nelson Kon

Project Info.
Architects : Dal Pian Architects
Location : Sao Paulo, Brazil
Year : 2016
Type : Office/ Administration
Photographs : Nelson Kon

 

Leave a Reply