The new office building of The Korea Teachers Pension Head Office is the trinity in pursuits of a stable future of teachers through organic connection of three bodies(Teachers, The Korea Teachers Pension Head Office, and the Country).

Arch2O Teachers Pension Head Office Tomoon Architects and Engineers-17

Courtesy of Tomoon Architects and Engineers

The nonlinear podium intentionally leads visitors to inside, improving structural continuity and finish of the Urban Fabric of the innovative city while responding to the urban axis. Such circulation adds dynamic energy and continuity to the urban context and accentuates.  The podium that acts as the entrance to the building is an extension of the urban axis that extends the urban context of Naju into the offices.  This move accentuates the visual recognition of the urban landmark as an intrinsic part of the city.  The building stands at the intersection of two axes, configured to the street that offers the greatest abundance of sunlight and ventilation.

Arch2O Teachers Pension Head Office Tomoon Architects and Engineers-16

Courtesy of Tomoon Architects and Engineers

The main entrance is placed through the open square in the east of the site, where the landscape is well harmonized with the water. The lower levels accommodate a promotion hall, customer service room, multi-functional all and sports facilities, in connection with the outdoor space known as the harmony court and Green Culture Slope in the south. The higher levels are vertically arranged to satisfy both independence and continuity of the business facilities based on security. The continuous volume of the lower levels is transformed in lines and sections within the tower and becomes a part of the Eco Smart Skin.

Courtesy of Tomoon Architects and Engineers

Leave a Reply