‘Hop over the Ring’ is strengthened by studioninedots

Studioninedots in collaboration with Lingotto has won the competition for creating an iconic new building in Amsterdam.

The introduced West Beat has a glass ground floor with structural elegant arches .It is a transparent open space showing the elegance of the building’s ground floor and introduces a quality public space.

West Beat-Courtesy of Studioninedots

West Beat-Courtesy of Studioninedots

A sound proof courtyard was one of the basic goals so that the building’s height was determined according to sound measurements. All the shared and public spaces are located on the sunny side of the building. The residents would have three different quality outdoor spaces: “the Podium courtyard”, “the elevated garden”, and “the living gallery”.
Some of the most remarkable qualities of West Beat is that it provides green niches on the north façade and this also acts as a buffer zone.

West Beat-Courtesy of Studioninedots

West Beat-Courtesy of Studioninedots

 “Here Studioninedots has designed a building that fronts all sides, with apartments centered around a shared elevated courtyard. At a height of 45 meters, the north side of the complex sets the tone for the new profile of Lelylaan Avenue.” Studioninedots stated.

West Beat-Courtesy of Studioninedots

West Beat-Courtesy of Studioninedots

Project Info:
Client: Lingotto Ontwikkeling BV
Type: 150 apartments, commercial, hospitality, parking; 21.400 m2
Location: Lelylaan-Delflandlaan, Amsterdam
Plot: 3.250 m2
EPC: -0.05
Design-Completion: 2016-2020
Status: Winning tender
Design team: Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut, Metin van Zijl
Project team: Joost Maatkamp, Wouter Hermanns, Karlijn de Jong, Joost Körver, Lesia Topolnyk Consultants
Concept and landscape: SLeM,
Sustainability: DPA/Cauberg-Huygen,
Construction: Royal HaskoningDHV,
Construction costs: IGG Boiton de Groot,
Programming: Horeca Development

Leave a Reply