The wave-like, umbrella structure constructed above the bus terminal and railway station in Aarau Switzerland was developed by Vehovar & Jauslin Architektur. The design also highlighted and emphasized previous pedestrian pathways and underpasses.

Courtesy of Vehovar & Jauslin Architektur

Courtesy of Vehovar & Jauslin Architektur

The structure also creates a transformed state within the roads and surrounding urban context. The newly built station becomes this interstitial space that flows in a parallel direction to the urban landscape, creating an interesting threshold as one goes about their day.

Courtesy of Vehovar & Jauslin Architektur

Courtesy of Vehovar & Jauslin Architektur

It also creates a calming atmosphere through the opaque covering that diffuses the daylight. The dynamic qualities of the curvilinear nature creates the feeling as if the structure is moving along with you, striking your curiosity through fascinating structural connections and its evident light nature.

Courtesy of Vehovar & Jauslin Architektur

Courtesy of Vehovar & Jauslin Architektur

The use of open space platform transforms the station’s functionality, influencing the space around it, not only viewed as a transportation zone but is rather seen as a linkage to the greater city.

By Amal Dirie

Leave a Reply