I wanmotoscott architects where invited to present a design for the clue exhibition as a part of the 2009 Gwangju Design Biennale. They had to design something called a restbox, which is to be one of 42 cubic designs on show. The requirement they had is that the cube had to be a ¼ scale model of the 2x2x2 meter cube pavilion. Taking reference from the traditional Korean garden, the pavilion is used as a means of achieving relaxation.

Arch2o-The Restbox  -Iwamotoscott  (5)

Courtesy of  Iwamotoscott

The restbox comes from a series of design and research ideas working around digital fabrication and using lightweight wood veneer as a means of construction.

 curved and straight

Courtesy of  Iwamotoscott

In designing the restbox, the porous nature of the design comes from the architects’ interpretation of the materials textures use, and to also allow light to move throughout the cube. Having the cube create such shadows, this changes the immediate environment to something that resembles that of the Soswaewon garden, which also promotes relaxation.

Straight vs curved:score dia

Courtesy of  Iwamotoscott

A central section is then removed to allow individuals to dwell within the space. This change of perspective gives the viewer a distorted rendition of the exterior, while promoting its observational qualities; its main intent is to promote relaxation

By Shanaire Blythe

Courtesy of  Iwamotoscott

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !