Drawing influence from the post-war LA Case Study Houses the arrival sequence was central in delivering a transition from arrival to immersion in the garden setting. This is achieved by setting the design up around a series of strategic sightlines, gradually increasing the sense of immersion in the gardens.

Courttesy of TDO Architecture – Sketch

The new build is set-off the retained and refurbished 19C cottage and is formed of two boxes with distinct axes: one orientated to the entry courtyard, one to the main garden, walking between them gradually draws the eye into the garden setting. 

Courttesy of TDO Architecture – Photographs : Mark Cocksedge

With an extremely restricted budget the building became an experiment in expressing the materiality and finish of the structure around a simple modular approach. Most of the building was built off-site.

Courttesy of TDO Architecture – Photographs : Mark Cocksedge

Project Info :

Architects : TDO Architecture
Contractor : RKUK
Project Area : 230.0 sqm
Architect in Charge : TDO
Photographs : Mark Cocksedge
Project Location : Windsor, United Kingdom

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !