The design by TDO Architecture overlays the two functions to give a single diagram. This was shaped by the forest to give a form to the building.

 

Sketch

The Forest Pond House combines contrasting surroundings and contrasting uses to striking effect. It nestles between the dark drama of the forest and the bright calm of the water. Black, angular sides address the forest; light, curved surfaces and sheet glass address the pond. As well as mirroring the building’s environment, the design creates its dual functions.

 

Plan

TDO Architecture: The dark elevations serve as blackboards for drawing in the woods. A rising floor and falling ceiling shrinks one corner down to the size of a child.

 

Section

The brighter end of the Forest Pond House, with its single source of light and bench looking onto the water, offers focus and a place for reflection.

Photographs : Ben Blossom

Project Info :

Architects : TDO Architecture
Project Year : 2012
Project Area : 6.0 sqm
Photographs : Ben Blossom
Project Location : Hampshire, United Kingdom

All photos courtesy of TDO Architecture

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !