The high plains? When we visit the place, the visual impact of the landscape is what’s going to make the strongest impression in the development of the project, a landscape of mountains, a lake and a secluded Forrest of pines. We can add a house made of adobe in the middle of the place, already previously reconstructed for the rest of its owner; these are the two main aspects to take into account in the evolution of this venture.

Courtesy of Andrés Argudo – Photography : JAG Studio

As we previously mentioned, and following the line of our client, one of the top priorities is to maintain the adobe base material with which the house was made, transforming it in a welcoming space for guests. And to this, we expect to integrate a resting place for families during the weekend.

Courtesy of Andrés Argudo – Photography : JAG Studio

From this, we start out with the functional scheme of a household. From a new place of rest with three comfortable bedrooms we’d turn it into a cozy suite-type home that excels from the typical home, using the landscape at its best.

Courtesy of Andrés Argudo – Axonometric

How to generate an architectonic solution that mixes up together the old construction with a brand new modern structure, without having the adobe house lose its prime focus? This is where the idea of building the next step in a lower level comes from. Besides this, we consider the lot’s topographic, leaving its surface empty for it to turn into a terrace, this will become part of an old-fashioned social area that’s in no way going to diminish the landscape.

Courtesy of Andrés Argudo – Photography : JAG Studio

To successfully achieve what’s planned, we are aiming at having the new construction as open as it can be, having the vast majority of the facade made of glass, taking full advantage of the landscape. Nevertheless, it was of the utmost importance to take into account that, because of the location of the project, camera glasses and floor with its own heating system to preserve the warmth on the inside of the house.

Courtesy of Andrés Argudo – Photography : JAG Studio

Project Info :

Architect : Andrés Argudo
Project Location : Ecuador
Project Year  : 2017
Project Area : 245.0 m2
Construction  : Franklin Vergara
Photographs : JAG Studio

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !