Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Novo Nordisk Corporate Headquarters

The new Novo Nordisk corporate center in Bagsværd will house the company’s top management and 1,100 administrative employees. The architecture is characterised by clean simple lines and offers the users a both functional and sustainable design.

Courtesy of Henning Larsen Architects – Photography: Jens Lindhe

The new corporate center consists of two office buildings situated in a green and attractive landscape. The landscape design provides the users with a stimulating green environment and ensures an inseparable contact between the buildings and the green surroundings.

Courtesy of Henning Larsen Architects – Photography: Jens Lindhe

The largest cylindrical office building covers six floors and a total of 32,500 m2 (including a 13,000 m2 underground car park). The building houses a number of shared functions. Its circular shape with no beginning and no end is a perfect picture of balance and focus and contributes to achieving a low energy consumption.

Courtesy of Henning Larsen Architects – Photography: Jens Lindhe

The design is inspired by the complex insulin molecule. The helix structures of the molecule have thus inspired the round shape of the building and the spiraling, inner staircase with dynamic, white balconies in the atrium.

Courtesy of Henning Larsen Architects – Photography: Jens Lindhe

The other wedge-shaped building rises up four floors and covers a total of 17,700 m2. It has its own unique expression and beautifully adapts to the hilly landscape. The building relates to the adjacent circular building. The wedged geometry creates a continuous sequence of lower, polygonal buildings – staging the unifying center, the circular main building.

Courtesy of Henning Larsen Architects – Photography: Jens Lindhe

Architecture should create a dynamic setting where people can meet – to create synergy between employees across professional fields and between employees and guests from all over the world. This has been the vision behind the design of the new corporate center.

Courtesy of Henning Larsen Architects – Photography: Jens Lindhe

Project Info
Architects: Henning Larsen Architects
Location: Bagsværd, Denmark
Size: 500,000 sqft – 1,000,000 sqft
Year: 2013
Type: Office building
Photography: Jens Lindhe

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !