Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Mosha House

It is inevitable that the innate trend of human being is tangled to natural landscape, The location of the project is Mosha site in the vicinity of the north side of Tehran in domains of Alborz mountains. Intensive topography and location between mountains with sightseeing to flat plain of Mosha inspired us to create a sense of suspension and wide view for all spaces. Our goal of merging nature with human life led us to have a vertical distribution of functions with less land occupation for building and hence allocates more portion of land to design landscape.

Courtesy of New Wave Architecture – Photography: Parham Taghioff

The adopted shape for this project is a transverse volume with direction from domain to Mosha plain, so the form of three cantilevered boxes, with specific rotation to each other, comes out. Consequently, additional spaces are generated, whereas a ceiling of each story is the terrace of another. Apparently, high slope of the site provides the perfect sense of suspension for each box. Functions are distributed from upper to lower level respectively.

Courtesy of New Wave Architecture – Photography: Parham Taghioff

For having an endless view, the sides of the boxes facing the plain have floor-to-ceiling windows with numerous panoramic views. Here windows acting a role more than just an opening or constructional element, They are like a transparent curtain between in and out that overflow interiors with natural vision.

Courtesy of New Wave Architecture – Photography: Parham Taghioff

An inclined cylindrical shaft is located in the intersection point of boxes which covers the stairs and has shaped a void that due to its position supplies an oblique view among all three levels and improves family interactions.The sense of nature is flowing inside spaces moreover to all aspects with using wood as one of the basic natural elements in the building that can be seen in floor and wall of sports rooms and in stairs which are moving upward from lower levels to the upper ones. For saving Purity of the form building is covered with one single white shield which is made building’s volume distinctive and bright in a domain of mountain.

Courtesy of New Wave Architecture – Photography: Parham Taghioff

Project Info
Architects: New Wave Architecture
Location:  Tehran, Iran
Architects in Charge: Lida Almassian/ Shahin Heidari
Associate Architects: Maryam Amanpour
Client: Private
Area: 2800.0 ft2
Year: 2016
Type: Residential
Photographs: Parham Taghioff
Team Members: Sheida Ghotbi, Soheila Zahedi, Ilnaz Ashayeri, Elnaz Shokravi, Fatemeh Honarbakhsh
Structural Designer: Yaghoub Abedpour

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !