This scenic site is a part of the residential area developed in the natural greenery area of the mountain gwanggyo and that is located at the entrance area to trail to mountain.

Courtesy of IROJE KHM Architects – Photographs : JongOh Kim

From agony about the direction to which major living space see, the plan of this house started. After all, the direction to the opposite mountain that will be preserved in the natural green space forever was selected.

Courtesy of IROJE KHM Architects – Photographs : JongOh Kim

But this charming selection that introduce the permanent natural landscape brought the problem, bad solar condition, that the major living space is faced to northwest sunlight. And so, we must make the solution to absorb the southern and eastern sunlight into the inside of the house.

Courtesy of IROJE KHM Architects – Photographs : JongOh Kim

Glass box of light” that will absorb the useful sunlight was introduced to inside space of the various level and these boxes which are planted with flower and fruit are functioned as “Floating glass garden“. Actually, we solved the problem and we own both the two conditions that are the introduction of landscape and ecological environment and naturally, we have been reached to the complex solution that all the rooms have their own garden.

Courtesy of IROJE KHM Architects – Section

The dynamic, unrealistic interior space which are produced with several floating glass boxes over the major living space that is opened to the vertical height of 3 floors, will be the symbolic impression of this house.

Courtesy of IROJE KHM Architects – Photographs : JongOh Kim

We expect that this landscape architecture will coexist with the surrounding context for a long time, as if a small purple hill….

Courtesy of IROJE KHM Architects – Photographs : JongOh Kim

Project Info :

Architects : IROJE KHM Architects
Project Area : 554.0 sqm
Photographs : JongOh Kim
Building area : 110.28 sqm
Gross floor area : 290.88 sqm
Project Location : South Korea
Architect : HyoMan Kim – IROJE KHM Architects
Design Team : KyeongJin Jung, JiWon Ym, EunHae Park
Structure Designer : MOA. SungYeong Oh Contractor JEHYO

 

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !