Unexpectedness of Coexistence of Working, Resting, Strolling :

By increasing part time serviced employees, to solve the problem of decreasing of efficiency of economic management, president of management set up the advanced plan to offer an interesting hybrid place of resting and strolling to compensate for the reduction of physical area of their office.

Courtesy of IROJE KHM Architects – Photographs : JongOh Kim

Landscape Composed by Jungja and Small hill :

By landscaping conference room as Korean JungJa which has “Toetmaru”, suspended-folding doors and library as small hill, we designed interior this hybrid office as being landscape of Korean garden, metaphorically.

Courtesy of IROJE KHM Architects – Photographs : JongOh Kim

By blending the concept of park for resting and enjoying, and working place, we designed the programs of stepped garden, JungJa, bar, lounge, etc, to enjoy the free strolling. Thereby, all the places are characterized as various places of working we expected to improve the efficiency of working by interaction of hybrid behavier, working, resting, strolling.

Courtesy of IROJE KHM Architects – First Floor Plan

Contradistinctive Harmony of Tradition and Modernity :

Young people, the user of this space, require to use wood for main material because of it’s ecological property. We decided to use translucent poly carbonate glass as a sort of partition. thereby, we try to produce a traditional but modern office landscape by contradistinctive harmony of wood and plastic glass, in terms of material.

Courtesy of IROJE KHM Architects – Photographs : JongOh Kim

To achieve low cost of construction and to emphasize property of wood, we finished cement mortar on existing wall and ceiling and expected that stately modernity of cement mortar emphasize the classic mildness of wood.

Courtesy of IROJE KHM Architects – Photographs : JongOh Kim

Project Info :

Architects : IROJE KHM Architects
Contractor : Jehyo
Project Year : 2011
Project Area : 304.0 sqm
Photographs : JongOh Kim
Architect in Charge : HyoMan Kim
Design Team : Kyung Jin-Jung, SeungHee-Song, Su Kyung-Jang
Project Location : Yeouido, 3 Yeoeuido-dong, Yeongdeungpo-gu, Seoul, South Korea

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !