The project follows the program of a school complex of 10 elementary classes and 5 nursery classes. In level one of the nursery school slip sunder the curve of the building which receive son the floor the elementary school. The 2 white concrete curves surrounds space full of-tension and walking round trip through the spaces.

Courtesy of Richard + Schoeller Architectes – Photographs : Luc Boegly

About urban approach, the typical district consists of buildings parallel dipped and rigid from the sixties. The school is a transition with continuity from an urban unit-made of little single houses. The client ( town of Montargis) was interested with this competition project because of the urban potentiality of a free, but controlled ,and optimized form.

Courtesy of Richard + Schoeller Architectes – Photographs : Luc Boegly

The link with the stage is made by large slope, and the pupils join the adventure play grounds thus. Environmental, the school implements materials answering their function: the clear white concrete makes the envelope, the flagstones out of wooden, throe of frame is made of steel, the roof is entirely made of special plants.

Courtesy of Richard + Schoeller Architectes – Plan

 

Project Info :

Architects : Richard + Schoeller Architects
Project Year : 2013
Photographs : Luc Boegly
Project Area : 2800.0 sqm
Construction Company : TPBAT
Quntity Surveyor : DAL, Paris
Engineer : Alpes Structures, ESTB
Project Location : 1 Rue Jean Moulin, 45200 Montargis, France

(Visited 530 times, 1 visits today)

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !