In a previous post (CEBRA) I commented on the subconscious desire to conceal curves within rectilinear forms. This proposal by Moatasem Esmat of the Mataria Engineering School for a new Fine Arts Center in Helwan, Egypt, holds no such qualms. Constructed of a geometry which maximizes solar exposure, rainwater collection and wind currents and affects, it is certainly unabashedly curvy. Flowing from the ground, a green roof creates a continuous park atop the Arts Center. This roof perforates at different points to create courtyards which provide natural light and ventilation for all interior spaces throughout the building. These spaces include an exhibition hall, academic buildings, and a convention center.

Courtesy of Moatasem Esmat

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !