ODOS Architects London Studio has recently completed Slack’s new central London work space. The space is a reflective and calm penthouse oasis perched in the rooftops above historic central London streets.

Courtesy of ODOS Architects – Photography : Philip Durrant

ODOS’s careful manipulation of light and views combined with a rich, but muted, material palette has created an immersive space for business which playfully engages with its city context. Located on the top two floors of a former BBC Radio 1 broadcasting building on Great Portland Street the 540sqm space is designed as a European platform for the promotion of Slack’s business application.

Courtesy of ODOS Architects – Photography : Philip Durrant

New spaces are formed by discrete black volume interventions. An executive business suite, meeting rooms, phone booths, kitchen, work spaces and numerous ad hoc breakout areas create a suite of spaces tailored to the needs of the users and the specific operations of Slack.The dominating character of the found space was the abundance of natural light and extensive views of the London skyline.

Courtesy of ODOS Architects – Photography : Philip Durrant

ODOS Architects utilized this rich canvas around which to frame the concept for the new interior fit out. Occupiable roof light portals form what the architects refer to as the ‘eyes to the city’. The reflective lining of the portals captures and extends the view of the London rooftop horizon and relays the movement of passing clouds, planes and the city’s bird life. Elsewhere an all black link corridor with perimeter strip lighting serves to create a somewhat otherworldly quality and a highly memorable moment as one moves between opposite ends of the office suite.

Courtesy of ODOS Architects – Photography : Philip Durrant

The material palette and branding strategy reflects Slack’s own desired aesthetic; mature and timeless. An oiled oak herringbone floor is complemented by black stained timber and soft dark leathers. Planting is intermingled between the portals and spills from the upper to lower floors to further animate the work space with color and life.

Courtesy of ODOS Architects – Photography : Philip Durrant

Project Info :

Architect : ODOS architects
Project Location : London, United Kingdom
Project Year : 2017
Project Area : 5400.0 ft2
Photographs : Philip Durrant
Manufacturers : Arper, Tom Dixon
MEP : Axis Engineering
Cost : Turner and Townsend
Furniture : MJ Flood
Contractor : Square Metre Projects
Acoustic Engineering : AWN Consulting
Fire Engineering : Michael Slattery Associates
Architect in Charge : David O’Shea, Ronan Friel and Wakiko Sato

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !