The Metamorphosis House is organized according to a new helical path which, through the extension of an existing deck and the overhang of the new room, allows the user to go up to two new panoramic terraces on the house.

Courtesy of Jose Ulloa Davet + Delphine Ding

The skin on the project is designed as an autonomous unit, through modulated square openings with measures based on a 30 cms. module and a skin with a changing rhythm.

Courtesy of Jose Ulloa Davet + Delphine Ding

New areas of the house blend into the existing through the ventilated timber skin. Whose function is to avoid accumulations of water and moisture in the structure wall.

Courtesy of Jose Ulloa Davet + Delphine Ding

Project Info :

Architects : Jose Ulloa Davet + Delphine Ding
Project Year : 2008
Carpenter Pablo Montoya
Project Location : Algarrobo, Chile
Engineering : Teknoingeniería Ltda
Construction Supervision : Danio Ulloa Azocar

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !