OB Kindergarten and Nursery | HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro

OB Kindergarten and Nursery was designed by HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro, The site is located in the area where rias coastline followed. Calm sea spread to the south, and there is a mountain that can feel the power of nature. You can feel the earth, building of the kindergarten that opens to the sea.

Courtesy Of Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

There is a difference in height of 12m on the site. Children have been devised to be able to feel the eyes and signs each other while taking advantage of this step. The building layout and flow line plan are planned according to transportation and childcare programs particularly.

Courtesy Of Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

In addition, in order to encourage a diverse movement of children, we have a place making, such as bear a variety of operation with the body in the building. For example, while providing many small steps, it attracts children with the small cave, wall-painting blackboard and bookshelf, and the material of the floor makes children’s mood changes. Also, by providing an elongated stair of the extent to which children can pass, there is a loft that goes up with ropes and climbing bars. Ahead of the roof that passes through this elongated stairs, there is a decked terrace open towards the sea, it is as if floating in the sea. And there is an external rope play equipment connected to the second floor from the terrace, there is a migratory. Through such movement, it improves the physical strength and attentiveness and grows a challenging mind.

Courtesy Of Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

Moreover, HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro believe that art activities are an important element to grow the sensibility. By providing a glazed special room that is easy to see and understand then children can concentrate even more interested.

Courtesy Of Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

Furthermore, there is external and integral dining terrace facing the dining atrium, which creates the atmosphere of a building that is open to the sea. By providing the children’s counter, it makes opportunities for food education through serving, and also be easy to use for neighborhood and parents have given the strong links.

Courtesy Of Studio Bauhaus, Ryuji Inoue

Project Info:
Architects: HIBINOSEKKEI, Youji no Shiro
Location: Nagasaki, Nagasaki PrefectureJapan
Photographs: Studio Bauhaus, Ryuji Inoue
Site Area: 2704.36sqm
Surface area: 1458.38sqm
Building area: 864.35sqm
Project Name: OB Kindergarten and Nursery

Arch2O.com
Send this to a friend