Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

SU House

On a plot in a villa quarter at the edge of a forest in the south of Stuttgart, a villa thoroughly designed down to the smallest detail was build for an art lover and her family. From the piazza at the entrance to the site, a silvery garage structure leads past the upper garden with the lake and the “morning patio” with its pebble stone flooring to the entrance on the north side.

arch2o-su-house-alexander-brenner-architects-20

Following the entrance hall, the large dining table is placed below a two-storey void and lit by a skylight. The removable floor-to-ceiling glazing opens up at right-angle to the terrace so that the inside merges with the roofed over outside in the summer months. The kitchen was designed as an eat-in kitchen. It works either as a closed space or thanks to the wide sliding door as a part of the whole.

Courtesy of Alexander Brenner Architects - Photography: Zooey Braun

Courtesy of Alexander Brenner Architects – Photography: Zooey Braun

A large, broad fireplace directs to the living area, which was planned as a more secure and intimate place. A full-width skylight at the back sends light beams onto the wall with paintings and sculptures. From the southern office- and workspace a narrow sculptural staircase leads down to the studio. This two-storey high, almost sacral area serves to present works of art – a passion of the client. Right next to the studio a storeroom for artwork is attached. The majority of the garden level consists of the pool and spa area.

Courtesy of Alexander Brenner Architects - Photography: Zooey Braun

Courtesy of Alexander Brenner Architects – Photography: Zooey Braun

The part of the sauna and steam bath is an intro- verted area which is kept in warm red and gold tones all around. The indoor swimming pool, on the other hand, opens with a floor-to-ceiling glazing towards the lower southwest part of the garden.

Courtesy of Alexander Brenner Architects - Photography: Zooey Braun

Courtesy of Alexander Brenner Architects – Photography: Zooey Braun

In the upper storey all bedrooms and the corresponding bathrooms are arranged around the gallery. The master bedroom with fireplace, dressing room and a bathroom is designed as an interconnected “private area”. The covered roof terrace, positioned in front of the bedroom offers a mile-wide view to the southwest. Even more breathtaking is the view from the overlying roof terrace.

Courtesy of Alexander Brenner Architects - Photography: Zooey Braun

Courtesy of Alexander Brenner Architects – Photography: Zooey Braun

Project Info
Architects: Alexander Brenner Architects
Location: Stuttgart, Germany
Area: 640.0 sqm
Year: 2012
Type: Residential
Photographs: Zooey Braun

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !