Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

SR Bank Stavanger

The working program of the bank is defined as a combination of open, communication areas on the one hand and on the other hand more private areas, where employees and clients can meet separately or where employees can work in a more concentrated environment.

Courtesy of MVRDV

These more private activities are situated in a series of internal volumes, rooms within a larger house. Stacking these rooms creates open terraces, gardens which allow space for collective and more public programmatic elements.

Courtesy of MVRDV

Meeting places, libraries, coffee, and copy corners are each lent specific spatial qualities by the various terraces and their arrangement within the building. Trees and plants help to reinforce the feeling of a winter garden, and the atrium space and terraces act as a climate buffer between interior and exterior spaces.

Courtesy of MVRDV

The atrium is a great hall of sorts, for sharing knowledge and common cultures between the banks 750 employees working there. Stairs and bridges connect the terraces and create an informal route between the terraces and the houses. This route enables employees to meet each other and clients can easily be toured around. Of course, the elevators are available from each floor and platform when needed or preferred.

Courtesy of MVRDV

Working at the SR bank does not just mean sitting at a desk from nine to five. On the contrary. It means working in teams of various sizes in a wide variety of working environments: using a computer at open plan tables, concentrating in a quiet pod, having a formal meeting in a conference room or an informal discussion on an ‘island’. Most of all working at the bank means interacting with colleagues and guests. By opening up the standard office floors, shifting them apart to introduce also a vertical view through the building and inhabiting the gardens and terraces, exactly such a working ethos can be fostered.

Courtesy of MVRDV

Project Info
Architects: MVRDV
Location: Stavanger, Norway
Year: 2013
Client: Spare Bank, Norway
Size & Program: 15.000 m2 Office Building with Public Areas (Restaurant, Concept Space)
Type: Office Building

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !