VERINT Headquarters

The offices were originally planned and designed by Setter Architects approximately 10 years ago, therefore the company has decided to rejuvenate the general look and renovate the space in order to introduce a youthful dynamic work environment that will appeal to the current employees but reel in future employees.

Courtesy of Setter Architect – Photography: Itay Sikolski

The renovation mainly focused on the public areas throughout the space such as main lobby, hallways, cafeterias and kitchenettes, meeting rooms and executive management area.
The cafeterias which serve as gathering places where employees dine, work and relax are a colorful celebration of materials and shades. The design incorporates warm, home like elements and grants the employees a sense of home within the work place.

Courtesy of Setter Architect – Photography: Itay Sikolski

Several closed rooms were demolished in order to accommodate collaboration areas and various types of booths; these areas serve the purpose of holding informal meetings, as well as intimate social gatherings. These types of collaboration spaces have become a vital ingredient amongst high tech companies and encourage changing every so often the typical work setting.

Courtesy of Setter Architect – Photography: Itay Sikolski

Verints’ new hallways are equipped with bright colors, and unique lighting fixtures that follow the pedestrians along the space using different rhythms and various lengths.

Courtesy of Setter Architect – Photography: Itay Sikolski

In addition to the exclusive light setting, the hallways are embellished with colorful graphics that invigorate and amplify a positive relaxed work space that enables for quality work an extended time.

Courtesy of Setter Architect – Photography: Itay Sikolski

The lobby entrance is home to a grand, magnificent wall; it is made of scorched metal plates along with vegetation and lighting elements. Across from it is the reception desk, made of veneer & Corian and a custom lit company logo. The lobby’s center piece is a snake- like custom made multi functional furniture, it incorporates within it 3 different types of seating, low seating, lounge seating, and bar seating. The “snake” serves as a waiting area, casual encounters and a main meeting point at large gatherings and company events.

Courtesy of Setter Architect – Photography: Itay Sikolski

The lobby’s cafeteria was planned as a coffee shop. Above it hangs a metal “pergola” that dictates a more intimate space within the large high space of the lobby.

Courtesy of Setter Architect – Photography: Itay Sikolski

Project Info
Architects: Setter Architect
Location: Herzliya, Israel
Size: 100,000 sqft – 300,000 sqft
Design: Setter Architects Ltd.
Team Leader: Michal Leitner
Design team: Katya Michkovsky, Bella Ventura
Year: 2016
Type: Office building
Photography: Itay Sikolski

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !