The Cloud Room designed by Shanghai-based architect Bing Bu sits on the roof terrace of the National Art Museum of China, a historical landmark from the 1960’s in Beijing.

Courtesy of Bing Bu – Photographs : Shen Zhonghai

The outside white poly carbonate panels follow a computer generated cloud-like profile. Each piece revolves according to the wind, casting moving shadows and reflections onto a second layer of translucent poly carbonate.

Courtesy of Bing Bu – Photographs : Shen Zhonghai

Standing inside, people can think of this cloud room as an apparatus of urban observation or meditation – the translucent interior screen gives a mix of vague pixel urban image intertwined with wind and sun.

Courtesy of Bing Bu – Photographs : Shen Zhonghai

This Beijing installation can be a starting point of a sequence of works. As the exhibition is travelling to Taiwan this summer, The Cloud Room is expected to transform and to dialogue with the mild and warm environment of Taichung.

Courtesy of Bing Bu – Photographs : Shen Zhonghai

 

Project Info :

Architects : Bing Bu
Project Year : 2011
Photographs : Shen Zhonghai
Architects : One Design Inc
Project Location : Beijing, China

 

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !