AB Residence | F:Poles Arquitetura

Designed by F:Poles Arquitetura, The A.B Residence design was based on the use of metallic structures. This decision allowed the acceleration of the construction process.
The metallic structure was kept apparent as according to the whole architectural proposal adopted. Wood veneers, natural stones, and metal sheets were incorporated into the project, helping to define the volumes and making the spaces more welcoming.

Photography By: © Maurício Froldi

Each floor of the residence has different levels of visual integration. The subsoil was implanted through a cut on the ground, allowing it to become more ventilated. The ground floor, where the social areas are placed, has large aluminum and glass frames, bringing the landscaping into the environments and widening them visually. The layout of the balcony and the leisure area creates a great open space of conviviality. On the upper floor, made up of a large suspended volume, the closings with wooden furniture brises ensure greater privacy, according to the needs of the residents.

Photography By© Maurício Froldi

Project Info:
Architects: F:Poles Arquitetura
Location: Brazil
Lead Architects: Fernando Poles
Team: Tiago Martins / Fábio Monteiro / Cesar Borsoi
Area: 11732.66 ft2
Project Year: 2015
Photographs: Maurício Froldi
Manufacturers: Florense, Deca, Palimanan, Ezklo, Grupo RP, Mundial Pedras
Project Name: AB Residence

Arch2O.com
Send this to a friend