Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Warrnambool Campus

This project is the third stage in the redevelopment of South West TAFE’s Warrnambool Campus and meditates between the civic space of the town and the private interior space of the campus.

Courtesy of Lyons – Photography: Dianna Snape Photography

The primary circulation of the building is located on Timor Street, as an extension of the civic space – like the footpath repeated across three levels. This is combined with the concept of a self-shading wall, which allows the street façade to be both shaded and transparent, making the circulation visible onto the street.

Courtesy of Lyons – Photography: Dianna Snape Photography

At an urban design scale, the rhythm of the façade geometry links up the street and the adjacent heritage buildings. Within the building, the internal circulation stairs are co-ordinated to the geometry of the façade, further amplifying the sensation of connecting the circulation with the street.

Courtesy of Lyons – Photography: Dianna Snape Photography

The building is entered via a glazed wall formed underneath the major circulation stair and leads to the student service center, and to the rear campus courtyard space. From the foyer, the stairs rise up through the street wall to a series of spaces where students self-organize into informally learning activities.

Courtesy of Lyons – Photography: Dianna Snape Photography

Project Info
Architects: Lyons
Location: Victoria, Australia
Architects: Lyons
Structural & Civil Consultant: Barry Gale Engineers
Services Consultant: Umow Lai
Landscape Architects: Rush Wright Associates
Surveyor: PLP Building Surveyors & Consultants
Area: 2870.0 sqm
Year: 2009
Type: Educational
Photographs: Dianna Snape Photography

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !