Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Vanke Sales Office

The city of Dongguan, located in Shenzhen and Guangzhou (Canton), is the scene of the breakneck development of late. FCHA was asked to develop plans for a 600 square-meter sales office in a mixed-use development in Dongguan for leading Chinese property developer Vanke. Located in an up-and-coming area of the city, the structure occupies a corner site adjacent to other properties undergoing new development. This state of flux was both an asset and a challenge for the design process.

Courtesy of Courtesy of FCHA

We began by conceptualizing the office as an angular form gently spiraling upwards from the ground plane, thus reestablishing the relative ground plane in the air and changing the user’s perception of ground and structure. To do this, a loose triangular grid was imposed on the site to form the parameters of a plaza landscape. The center of that landscape grid was then extruded into two levels connected by gentle slopes, to form an active and usable green roof.

Courtesy of Courtesy of FCHA

The two-level portion of the mass takes the form of a cantilevered box-truss which houses the office’s two model units. The balconies of the model units face a large glazed facade with views similar to those experienced by the majority of the units available for purchase. Opposite the model units is a fluid double-height space for the office’s main sales lounge, which is bathed in diffuse northern daylight by a large inverted dormer window. The dormer window also acts as a broad horizontal aperture that most clearly illustrates the reestablishment of the ground plane.

Courtesy of Courtesy of FCHA

The remainder of the building’s program (staff offices, conference room, and restrooms) are neatly arranged along the underside of the slope that emerges from ground level. The building was completed in September 2014, with an eye towards future use as retail or restaurant space subsequent to completion and sale of the rest of the tower complex.

Courtesy of Courtesy of FCHA

Project Info
Architects: FCHA
Location: Guangdong, China
Principals-in-Charge: Su Jinlefu and Chen Zetao
Design Team: Matthew Marano, Su Jinlefu, Chen Zetao, Liang Jie, Guo Xusheng, Lu Zhiwei
Collaborators: CCDI
Area: 600.0 sqm
Year: 2014
Type: Office Building
Photographs: Courtesy of FCHA

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !