Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

SDU Campus Kolding

With its triangular shape, Kolding Campus will create a significant new landmark in Kolding. The building is located on the Grønborg grounds in the center of Kolding close to the harbor, station and scenic attraction of the river.

Kolding Campus will create a new central plaza by Kolding River and will thereby form a close interaction with the other educational institutions of the town, Kolding Design School, and International Business College Kolding.

Courtesy of Henning Larsen Architects – Photography: Jõrgen Weber

The facade is an integrated part of the building and together, they create a unique and varying expression. Inside in the five-floor high atrium, the displaced position of the staircases and access balconies creates a special dynamics where the triangular shape repeats its pattern in a continuous variety of positions up through the different floors.

Courtesy of Henning Larsen Architects – Photography: Jens Lindhe

The activities open up towards the town so that the campus plaza and the interior study universe become one interconnected urban space with a green park at the back and a common recreational town plaza at the front.

Courtesy of Henning Larsen Architects – Photography: Martin Schubert

The daylight changes and varies during the course of the day and year. Thus, Kolding Campus is fitted with dynamic solar shading, which adjusts to the specific climate conditions and user patterns and provides optimal daylight and a comfortable indoor climate spaces along the façade.

Courtesy of Henning Larsen Architects – Photography: Martin Schubert

The solar shading system consists of approx. 1,600 triangular shutters of perforated steel. They are mounted on the façade in a way which allows them to adjust to the changing daylight and desired inflow of light. When the shutters are closed, they lie flat along the façade, while they protrude from the façade when half-open or entirely open and provide the building with a very expressive appearance.

Courtesy of Henning Larsen Architects – Photography: Jens Lindhe

The solar shading system is fitted with sensors which continuously measure light and heat levels and regulate the shutters mechanically by means of a small motor.

Courtesy of Henning Larsen Architects – Photography: Jens Lindhe

German artist Tobias Rehberger has created the decorations for the SDU Campus Kolding. The decorations are centered on ‘time’ as a theme. They appear as building integrated clocks on the façade, by the auditorium and more classrooms.

Courtesy of Henning Larsen Architects – Photography: Martin Schubert

Project Info
Architects: Henning Larsen Architects
Location:  Kolding, Denmark
Area: 13700.0 sqm
Landscape architect: Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue
Engineer: Orbicon
Client: The Danish Building & Property Agency
Year: 2014
Type: Educational
Photographs: Martin Schubert, Jõrgen Weber, Jens Lindhe

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !