Island House

This site, where is floating on river and confronted the graceful landscape, was strongly recognized to me as a part of nature, from the first time that I met. From then, I started to visualize “the architectural nature” as a place of recreation.

Courtesy of IROJE KHM Architects – Photography: JongOh Kim

Form of site = Form of architecture = Maximum efficiency of land use. While maximizing the efficiency of landuse, the leaner concrete mass, that cherishes the courtyard where is filled with the water and the greenery, was laid out on this site along the irregular formed site line.

Courtesy of IROJE KHM Architects – Photography: JongOh Kim

Continuous circulation of stepped roof garden – Creation of new green land on this site – The whole part of the step typed roofs, where is moving upward with various level, are directly linked to the bed rooms in upper floor. Finally, this stepped roof gardens are linked to both sides of the inner court at where swimming pool is.

Courtesy of IROJE KHM Architects – Photography: JongOh Kim

The inner court where is filled with the water and flower and fruit, and the whole of the roof gardens are circulated as the continuous landscape place and that is the place as “architectural nature” in concept. Sucking in dynamic-surrounding landscape, naturally, all of the rooms inside this site-shaped-mass are laid toward the picturesque landscape to enjoy the graceful scenery surrounded this site.

Courtesy of IROJE KHM Architects – Photography: JongOh Kim

The huge panoramic view framed with sloped ceiling line that is composed with the lines of stepped roof gardens and the bottom line of the inner court, is the major impression of inner space of this house.

Courtesy of IROJE KHM Architects – Photography: JongOh Kim

Floating boxes with bamboo garden – Dynamic, unrealistic sequence of interior space.As “The architectural nature”, floating white polyhedral masses that have the built-in bamboo gardens, produced the various stories of vertical space.

Courtesy of IROJE KHM Architects – Photography: JongOh Kim

The shape of the mountain type composed of irregular polygonal shaped concrete mass and metal mesh was designed to harmonize with the context as “the architectural mountain”. There was the intention to be a part of the surrounding context that consisted of the river and the mountain.

Courtesy of IROJE KHM Architects – Photography: JongOh Kim

Project Info
Architects: IROJE KHM Architects
Location:  Gyeounggi-do, Korea
Architect: HyoMan Kim – IROJE KHM Architects
Design Team: SuMi Jung, JungMin Oh, ARum Kim, SunHee Kim
Structure Designer: MOA. SungYeong Oh
Lighting Designer: LITEWORK, Seoda
Furniture Designer: HeeSu Hong – Seoda
Contractor: JEHYO
Building area: 337.33 sqm
Gross floor area: 628.02 sqm
Area: 872.63 sqm
Type: Residential
Photographs: JongOh Kim

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !