Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Interrobang

Cheongdam-dong, which is part of the Gangnam urban district in Seoul, remained as a relatively inactive residential area, between Apgujung-dong (middle-high class development area) and Samsung-dong (well known as business town).

Courtesy of Sae Min Oh _ bang by min – Photography: Joonhwan Yoon

Located in the busy alley of Cheongdam-dong in Seoul, the building not only needs to respond with sensitivity to its surrounding environment but also establish itself as an unfamiliar landscape in order to invigorate the street itself. In addition, the building, as a neighborhood living facility, has to cope with the potential changes to its internal program, such as offices, retail shops, cafes, and as a residential quarter.

Courtesy of Sae Min Oh _ bang by min – Photography: Joonhwan Yoon

For that purpose, a reduction of the common area, including the elevator, the staircase, and a public bathroom has been proposed and the maximization of the rental area will enable to sufficient operation of all the building’s required functions.

Courtesy of Sae Min Oh _ bang by min – Photography: Joonhwan Yoon

It is neighborhood living facilities that establishes a relationship between a street space and building block, in the urban residential area. In other words, multi-dimensional accessibility through a continuity of street, and consideration for vertical spatial structure system(which is flexible for program change and has a smooth inner traffic line) is urgently necessary. By this way, small scale neighborhood living facilities can avoid vertically disconnected spatial system, and provide a place of communication by surrounding fluid flow. This is beneficial in architectural aspect, as well as in economic aspect – the principal interest of the owner.

Courtesy of Sae Min Oh _ bang by min – Photography: Joonhwan Yoon

Considering streets and buildings in a city not as independent objects but in relation to regulate each other. The vertical reconfiguration of various programs occupying the street was an attempt to create a three-dimensional street that would revitalize small-scale culture.

Courtesy of Sae Min Oh _ bang by min – Photography: Joonhwan Yoon

If the vertical extension of the street can create a mutual synergistic effect, it will provide the grounds for a chain reaction and a self-symbiosis of a program with little difficulty. This project suggests a way to have your cake and eat it by transferring the view of existing neighborhood living facilities which are built as a means for business and as a need for communicative methods between architecture and the city.

Courtesy of Sae Min Oh _ bang by min – Photography: Joonhwan Yoon

Project Info
Architects: Sae Min Oh _ bang by min
Location: Seoul, South Korea
Design Team: Changwook Kwak, Hyunduck Yoo
Structure: RC
Construction: WITH construction
Area: 329.0 sqm
Year: 2015
Type: Office Building, Mixed use, Retail
Photographs: Joonhwan Yoon

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !