Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

El Maqui House

The building is located in the eastern hillside of El Maqui Brook, a rural place of The Coastal Mountain Range of Chile. This geographical zone is part of a protected natural reserve with high and important ecological value because its singular and diverse coexisting ecosystems.

Courtesy of GITC arquitectura – Photography: Felipe Díaz Contardo

The client ask for a seasonal house for a family of six and a near garden around the house whose principal element was water. In order not to alter the rich forests and ecosystems we sought an already damaged hillside without vegetation to found the building. The new landscaping project should recover the area. The eastern hillside position assure us prolonged sunlight and optimal exposure to the prevailing ascendant air current.

Courtesy of GITC arquitectura – Photography: Felipe Díaz Contardo

The program distribution, the volume and the way it stands over the ground will response to two opposite situations: A preexisting one (the geography and weather) and a propose one (the near garden and the water). A dormitory pavilion rises with presence and exposure, oriented to the views, the weather virtues. The common areas volume adopts an intimate and hermetic position focused on the family activities and on its direct relationship with the garden and water.

Courtesy of GITC arquitectura – Photography: Felipe Díaz Contardo

The Water surfaces that round the house were dimensioned by a swimming pool request and by a proposed bio filter pond with studied levels and extensions. This water surfaces and its specific aquatic plants made possible a flooded garden, excavated on the hillside, directly in contact with the internal common area activities. This flooded garden also provides an important fresh air supply necessary to control and manage the summer high temperatures

Courtesy of GITC arquitectura – Photography: Felipe Díaz Contardo

Project Info
Architects: GITC arquitectura
Location:  Valparaíso, Chile
Project Team: Rodrigo Belmar Expósito, Felipe Vera Buschmann, Carlos Estay Olguín, Rodrigo Del Castillo Celis, Felipe Muñoz Sepúlveda, Logna Barrientos S
Structural Calculation: Roberto Soto V
Area: 253.0 sqm
Year: 2014
Type: Residential
Photographs: Felipe Díaz Contardo

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !