Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A’tolan House

A’tolan is the word meaning, “a place with many rocks”, from the indigenous language of the natives on the east coast of Taiwan. It may also be interpreted as “piling of rocks”, “building wall with rocks”, or “a house made out of rocks.”

Courtesy of Create + Think Design Studio – Photography: kuomin lee

The site is located on the eastern seaboard of Taiwan, adjacent to the Pacific Ocean. The foundation is a narrow rectangular shape of approximately 90 meters in length and 30 meters in width, sitting on the north-south axis. Following the coastline, at approximately 60 meters down the axis from the north, the structure turns 130 degrees east. The downward slope from west to east is transformed and represented in three levels.

Courtesy of Create + Think Design Studio – Photography: kuomin lee

The essence of this project is the use of the traditional native architectural technique of A’tolan. The rocks excavated from the site are then used to build the east-west walls spanning over three levels like rice patty terraces.

Courtesy of Create + Think Design Studio – Photography: kuomin lee

Top level 28 meters: driveway entrance/front yard
Middle level 23 meters: main structure
Bottom level 20 meters: pool/tree house/lawn

Courtesy of Create + Think Design Studio – Photography: kuomin lee

With a humble posture in front of the majestic sea, the structure extends with a relatively low profile along the contour of the coastline, following its bend as if opening itself to the sea at an angle of 130. The steel frame is cladded with the native rocks and the living roof with various herbs serves as a walkway on a plateau. Utilizing the natural background to hide the handmade elements, the wide stone stairway descends from the plateau to the open-air foyer of the building.

Courtesy of Create + Think Design Studio – Photography: kuomin lee

Surrounded by the serene beauty of mother nature, we have chosen a least invasive design that satisfies the basic shelter and food preparation needs. Hence, the interior consists only of cooking areas and sleeping quarters. The spaces are defined by accordion glass doors, allowing light and air to flow freely throughout. One can be awed simultaneously by the immensity of the ocean or the stoicism of the rock wall.

Courtesy of Create + Think Design Studio – Photography: kuomin lee

A few areas symbiotically enhance the egalitarian function of the interior, such as the skylight covered shower and the outdoor bathtub just outside the sleeping areas, the al fresco dining area with the long table to the side of the foyer, and the multi-purpose area in front of the structure that can be a yoga platform or a star-gazing theater.

Courtesy of Create + Think Design Studio – Photography: kuomin lee

Through a carefully constructed symbiosis with the surrounding nature, the minimal footprint structure contains within itself endless possibilities. Treehouse, lawn, Formosa black bear, and an infinity pool with an opening of an angle of 130 to embrace the sea.

Courtesy of Create + Think Design Studio – Photography: kuomin lee

Project Info
Architects: Create + Think Design Studio
Location: Taiwan
Year: 2015
Type: Residential
Photographs: kuomin lee

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !