WTO

The expansion of the headquarters of the WTO is on the banks of Lake Geneva with a view of the Mont Blanc and in the middle of an impressive parkland.

WTO - Courtesy of Wittfoht Architekten

WTO – Courtesy of Wittfoht Architekten

It integrates itself into the difficult topographical situation with massive differences in levels and generates a clear connection between the city and the park. The existing building luminaires are recorded in parts and the height development is oriented to the overall system.

WTO - Courtesy of Wittfoht Architekten

WTO – Courtesy of Wittfoht Architekten

At a reasonable distance from the neo-classical buildings, the new building also creates a high-quality exterior space. The result is a balanced, well-proportioned overall picture, enriched by the dialogue between the old and the new. In the pedestal zone are the common facilities.

WTO - Courtesy of Wittfoht Architekten

WTO – Courtesy of Wittfoht Architekten

The floating, crystalline building body houses the administration and all office areas. The constructive and clear plastic design of the building creates a high degree of transparency. Depending on the light situation, the building appears almost transparent or reflects the surrounding tree stand and thus integrates itself into the park.

WTO - Courtesy of Wittfoht Architekten

WTO – Courtesy of Wittfoht Architekten

Project Info
Architects : Wittfoht Architects
Location : Geneva, Switzerland
Year : 2013
Type : Office Buildings

Leave a Reply