WT Morumbi

Two identical towers but in inverted positions, connected on the ground floor and on four standard upper floors by bridge-like structures between the towers thus characterizing a single building.

Courtesy of Aflalo/Gasperini Arquitetos – Photography: Ana Mello

The building’s east-west placement along its major axis favors the more extensive facades with minimal heat gain, pointing the smaller facades towards the sunrise and sunset.Each tower has an independent access and two sets of elevators which thus define both lobbies. The standard floors have the layout of the vertical circulation nucleus in the center of the plan, freeing up the areas at the floor’s periphery and openings.

Courtesy of Aflalo/Gasperini Arquitetos – Photography: Ana Mello

On the ground floor there is also a theater and restaurant, accessed through the atrium between the towers. The facades’ covering is mainly glass, laid in two different tones with the intention of highlighting the volumetric elements. The balconies protruding from the facades punctuate both the inside and external sides of the building.

Courtesy of Aflalo/Gasperini Arquitetos – Photography: Roberto Aflalo

Project Info
Architects: Aflalo/Gasperini Arquitetos
Location: Sao Paulo, Brazil
Architects in Charge: Roberto Aflalo Filho, Felipe Aflalo Herman, José Luiz Lemos, Grazzieli Gomes Rocha
Area: 178.0 m2
Team: Mario Tavares Moura Filho, Evangelina Lopes Nunes Galvão, Giuliana Torre, Gabriela Santos Godinho, Marisa Terashima, Glaucia Hokama, Marcela Ferraz, Flavio Faggion, Marcelo Nagai, Raquel Rodorigo, Gabriel Braga, Bruno Vargas
Coordinator: Marcio Orsi
Constructor/Client: WTorre Engenharia
Brickwork: Inovatec Consultores
Frames/ Glass/ Facade: Crescêncio Petrucci Consultoria
LEED: Sustentax Engenharia de Sustentabilidade
Metal Structure: Grupo Medabil
Eletric + Hydraulic: Interativa Engenharia
Air conditioning: Teknika Projetos e Consultoria Ltda
Foundation: Damasco Penna Engenharia Geotécnica
Wind Tunnel Consulting: Universidade Federal do Rio Grande do Sul
Concrete Structure: Ávila Engenharia
Landscape Design: Soma Arquitetos
Waterproofing: Proassp
Lightinging: rone Iluminação
Year: 2016
Type: Office building
Photographs: Leonardo Finotti , Ana Mello , Roberto Aflalo

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !