Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

UNIK Apartments

Situated at the end of Avenue Lefaucheux, the plot of land is located at the entrance to the joint development zone by the quay. Thanks to its position, it has exceptional views over the Seine, with the island of Billancourt opposite and the new urban park anchoring the riverbank.

 Courtesy of Beckmann-N’thepe Architectes - Photography: Javier Callejas Sevilla

Courtesy of Beckmann-N’thepe Architectes – Photography: Javier Callejas Sevilla

The idea of the project is to open the garden, at the heart of the plot, outwards, so that it is linked to the new park within the development zone. This means that the majority of the apartments benefit from both the light and the views, and a link with the landscape is created.

 Courtesy of Beckmann-N’thepe Architectes - Photography: Christophe Valtin

Courtesy of Beckmann-N’thepe Architectes – Photography: Christophe Valtin

In response to instructions received from Patrick Chavannes and Thierry Laverne, visual transparencies have been built in at the level of the building’s common base. This offers an enhanced distribution of both light and sightlines, softening the transition between public and private spaces. In the same way, the way the building is set back from the street, along with the opening on the north side on rue Traversière, help to open up the plot: a small private square broadens the urban perception of the street.

 Courtesy of Beckmann-N’thepe Architectes - Photography: Olivier Amsellem

Courtesy of Beckmann-N’thepe Architectes – Photography: Olivier Amsellem

The composition of the facades is directly influenced by the visual spectacle of the Billancourt park and the river: in the central part of the building, mosaic cladding reflects the context in its choice of colours, whilst the choice of modules of white concrete for balconies and walkways enhances the sense of continuity with the generous openings that punctuate the vertical volumes.

 Courtesy of Beckmann-N’thepe Architectes - Photography: Olivier Amsellem

Courtesy of Beckmann-N’thepe Architectes – Photography: Olivier Amsellem

Similarly, lush and abundant vegetation is an inherent part of the design. The park continues not only through the central garden, but also up the facade and all the way up to the roof terraces. It gives a strong identity to the whole design, transforming these spaces into a background for plants and bushes. The overall image becomes blurred with the background. Residents have their ‘heads in the treetops’.

 Courtesy of Beckmann-N’thepe Architectes - Photography: Javier Callejas Sevilla

Courtesy of Beckmann-N’thepe Architectes – Photography: Javier Callejas Sevilla

Project Info
Architects: Beckmann-N’thepe Architectes
Location: Boulogne-Billancourt, France
Architects in Charge: Wilfried Daufy, Camille Garzuel, Maxime Laurent, Warren Mouran, Amélie Renevier, Marianne Richardot, Marine Tenette
Area: 15.618 sqm
Year: 2016
Type: Residential
Photographs: Javier Callejas Sevilla, Olivier Amsellem, Christophe Valtin
Manufacturers: Technal, Reynaers Aluminium, Modular, FSB, 3A Composites, Farrow and Ball, Junckers, Griesser, Roll&Hill
Contractor: Nexity
Urban Planner: Patrick Chavannes
Developer: SAEM Val de Seine
Construction Managing Service: DJ AMO + AKPA
Project Manager: Sibylle Pöhler
Supervising Office: BTP Consultants / SIPREV
Landscape Architects: Ingénieurs & Paysages
Plumbing: HVAC + High Environmental
Quality: ID BATI
Economist: LTA
Acoustics: Cap Horn Solutions
Fire Safety: Prévention Consultants
Health and Safety Coordination: BTP Consultants
High Environmental Quality Consultant: Prévention Consultants / Citae
High Environmental Quality Certifier: QIOS
Building Company: BATEG
Cost: 39 M€ before tax

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !