The Hive UK Pavilion Milan

An absolutely mesmerizing view is greeting you when you enter UK’s pavilion at Expo Milano 2015. The Hive – as it’s creator has named it, is a large parametric installation designed to “create something quiet which says a lot with as little as possible”. The concept was to draw a parallel between the perfectly structured life of bees and the human society. This is also a way to acknowledge the important role these little guys have in our lives.

Photography Hufton & Crow

Photography Hufton & Crow

The access to the pavilion is made by crossing a “meadow”. The artist has planned this journey as a mean to create an individual experience for everyone who will take this route. By taking small steps through the flowers walking towards the pavilion, you are in fact recreating the live of a bee. A beautifully expressed metaphor.

Courtesy of Wolfgang Buttress

Courtesy of Wolfgang Buttress

The structure has incorporated sensors, that capture vibrations made by the humans which interact with it, and transforms them into sounds – a way of reproducing the crazy life inside a beehive. The project had undergone a very well documented case study about the social life of bees and the honeycomb structure, which were later integrated in the design.

By Cristina Juc

One Response

Leave a Reply