NL Supreme Court | MVRDV

NL Supreme Court The design for the new Supreme Court of the Netherlands follows two different conceptual principles: a functional one relating to the process of filing a case in the Supreme Court, and an a sp...

Publisher’s Headquarter | MVRDV

Publisher's Headquarter The end of a lease on Dutch educational publisher Noordhoff’s existing headquarters building provides an exciting opportunity to consider the redevelopment of one of the company’s forme...

A short visit to 6 Prominent Architecture Firms

A short visit to 6 Prominent Architecture Firms Have you ever wondered where the design ideas for London City Hall or The Gherkin were created? Or where the design concept of the Bibliotheca Alexandrina came t...

Noordgebouw | MVRDV

Noordgebouw At present, the station area of Utrecht’s center is undergoing significant redevelopment, which provides an opportunity to improve its connection with the historic center. The station currently rec...

The Edge | PLP Architecture

The Edge Situated in the center of Amsterdam’s Zuidas business district, The Edge is an office building which opens itself up to the city with its 15-storey atrium. The atrium acts as a window between the worl...

Dierenpark Theater | MVRDV

Dierenpark Theater The new entrance area for the world famous Emmen Zoo and the new theater for the city are at the edge of the city center in a transition zone: a transition between urban and rural, existing ...

Hotel Houthavens | Paul de Ruiter Architects

Hotel Houthavens Paul de Ruiter Architects designed a concept for a hotel at the head of three island in the Amsterdam Houthavens. An urban icon which - with its hidden treasures and wide green jetty square wi...

Polak Building | Paul de Ruiter Architects

Polak Building The changing educational landscape calls for a learning environment that is continually linked to society and the world around it. That was also the brief from Erasmus University Rotterdam. They...

Villa Meijendel | VVKH architects

Villa Meijendel A dense forest opens to a dune valley. Sunlight casts shadows of branches and leaves against tree trunks. In the distance, a golfer walks through the empty surreal landscape. This unique enviro...

Atriumtower Hiphouse Zwolle | Atelier Kempe Thill

Atriumtower Hiphouse Zwolle The Hiphouse project in Zwolle presented Atelier Kempe Thill with a welcome opportunity to fundamentally question the assignment ‘social housing’. Largely due to the client’s ambiti...

Railway House Santpoort | Zecc Architects

Railway House Santpoort The project involves the transformation and expansion of a railway cottage next to station Santpoort-Noord. The railway house is on one side bordered by the railway line between Amsterd...