Providing an escape from the streets of Osaka, Japan, the Shun*Shoku lounge designed by Kengo Kuma is a beautifully constructed intimate retreat. Kengo Kuma designed this installation for Japanese restaurant guide Gurunavi and is 82 square meters in space. The entire lounge is retrofitted inside a larger building to create a unique and one of a kind space that any and all can visit.

Courtesy of  Kengo Kuma

Courtesy of Kengo Kuma

Everything in the room is crafted from layered panels of wood. Among the interior furnishings is a reception desk, seating, and storage facilities. The sliced planes of the wood create strong horizontal lines that break up the installation to form an internal topography.

Courtesy of  Kengo Kuma

Courtesy of Kengo Kuma

By extending certain pieces of the wood out and away from the wall suddenly shelves and desks are formed and seamlessly connecting all of the surfaces. Over all the design is simple and composed, adapting to the needs and functions of the space while adding a warm and distinct styling to what could have been a stuffy public relations area.

Courtesy of  Kengo Kuma

Courtesy of Kengo Kuma

By:Kristin Hoover

Leave a Reply