The Scitech redevelopment is a mixed-used building located on a crossing point of traditional and modern developments in Beijing. The site is adjacent to the city’s east-west central axis leading to the Tiananmen Square.

Courtesy of UN Studio

Courtesy of UN Studio

The strategy is to focus on creating optimal links between the mixed-use programming of the redevelopment, while interweaving a dense low rise development with a high rise component. This strategy enables stretched diagonal visual and physical links as well as local aggregations of varied atmospheres. The circulation makes use of clustered atriums.

Courtesy of UN Studio

Courtesy of UN Studio

In the low rise portion, a series of connected courtyards organize the different programs around the user flows to form an urban carpet. This provides outdoor and indoor spaces which combine programs through internal and external links.

Courtesy of UN Studio

Courtesy of UN Studio

The high rise towers emerge from the low rise development and provide singular usage for hotel and office premises. In the intersection with the low rise podium, functions are allocated accordingly to create maximum synergy between activities in the low rise zone and the towers. The public zones in the towers are highlighted by connected atria and voids.

Courtesy of UN Studio

Courtesy of UN Studio

The podium is primarily dedicated to retail function. Three underground levels provide parking facilities, whilst the remaining two house a supermarket, food court and programmatically arranged drop offs to sustain the ground level for pedestrians. These levels have visual links and vertical circulation to the upper levels through a series of voids.

Courtesy of UN Studio

Courtesy of UN Studio

By:Delia Chang

Leave a Reply