Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

School of Design & Environment, NUS

The National University of Singapore’s extension for the School of Design & Environment will be the first net-zero energy building in the tropics. With a gross floor area of 8,500 sqm the building will accommodate design studios, labs and workshops for the school of architecture, landscape, interior and product design. Serie Architects+MPly with Surbana Jurong in Singapore won the open competition to design the building in 2013.

Courtesy of Serie Architects

As a design school with an emphasis on energy-efficient technologies, this building had to embody the principles it espoused and be an exemplar to the students, faculty and extended design community. The goal of the design was to create a net zero energy building: a design school that produces as much if not more energy than it consumes.

Courtesy of Serie Architects

The design concept was based on the loose arrangement of learning spaces with fully operable facades. These spaces were optimized to enable efficient cross ventilation and good exposure to daylight. Protection from the harsh sun was provided by an oversailing roof which also serves as an energy harvester through the use of PV cells.

Courtesy of Serie Architects

In addition to environmental aspects, the proposal also re-thinks some of the standard architectural solutions to the educational program. The design uses the potential of sectional connections across programmatic zones and a circulation strategy to set up unexpected meetings across the student body and faculty. The design contains five types of spaces for learning: the large open studio, measuring nine by 70 metres for collaborative learning for interior design, product design and architecture students; smaller studios surrounded by landscape for researchers; the ‘drop-down’ crit-space for student presentations, visible from all principal approaches to the building; test-bedding areas located along the façade of the building where test facades can be erected; and social spaces of different sizes which are spread across the building for interaction and relaxation.

Courtesy of Serie Architects

Project Info
Architects: Serie Architects
Location: Singapore
Client: National University of Singapore
Design Team: Serie Architects+MPly, Transsolar Klima Engineering, Surbana Jurong
Type: Education

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !