Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Parking Garage Cliniques Universitaires Saint-Luc

De Jong Gortemaker Algra, together with architecture firm Modulo, based in Brussels, and engineering firm Ellyps, designed a staff parking garage with a capacity of 985 cars for Cliniques Universitaires Saint-Luc in Brussels. This resulted in a fluent structure integrated with the site.

Courtesy of de Jong Gortemaker Algra + Modulo architects – Photography: Lieven van Landschoot

Parking garages are often labeled as mere functional industrial buildings rather than being referred to as inspiring architecture. Yet the parking garage is often the first place of contact with, in this case, the hospital and should therefore serve as a warm welcome for the visitors. This parking project at Saint-Luc is made into a positive first encounter, by selecting natural materials, providing abundant daylight and emphasizing contextual connection.

Courtesy of de Jong Gortemaker Algra + Modulo architects – Photography: Lieven van Landschoot

In a rather loose assemblage of hospital buildings, residential buildings and parking area, we designed a parking garage, both clear and attractive, that is skillfully embedded in the topography, thereby structuring the site.
On top of three underground parking decks, the two above ground decks of the building, bridge the terrain gradient between street level and the green roof, where a garden connects to the adjacent residences.

Courtesy of de Jong Gortemaker Algra + Modulo architects – Photography: Lieven van Landschoot

We challenged ourselves to also make the underground decks clear and pleasant. 
By introducing a sinuous ‘canyon’ encompassing the garage that allows light and air to reach even the lowest deck. Natural light and this (eventually green) canyon-wall contribute to orientation and ensure a positive experience for the user.
The facades, made of meandering hardwood slats (FSC), naturally relate to the character of the canyon. An appealing building, nicely embedded and with added value for the user is the result.

Courtesy of de Jong Gortemaker Algra + Modulo architects – Photography: Lieven van Landschoot

Project Info
Architects: Modulo architects, de Jong Gortemaker Algra Architects
Location: Woluwe-Saint-Lambert, Belg
iumArchitect in Charge: Tycho Saariste (dJGA), Maurits Algra (dJGA), Christopher Banderier (dJGA), Jériémie Commenne (MOD), Lieven van Landschoot (MOD)
Manufacturers: Jansen, Saint Gobain, Maccaferri
Client: Cliniques Universitaires Saint-Luc
Contractor: Delens-Cit Blaton-Thiran
Adviser: ELLYPS
Year: 2016
Type: Car Parking
Photographs: Lieven van Landschoot

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !