The proposal by Idea Image Institute Architects for the main ice sports facility in the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea is one which catches the eye immediately. There is some quality, just outside of the reach of description, which is a speed skater. The ethos of the mad dash, the corners taken nearly parallel to the ice, the limbs slashing wildly through the air… these seem to have been taken somehow and distilled into the bulbous forms proposed. Below, the architects describe their plans for the building both during the Games and afterwards.

514a7279b3fc4b77e700000b_2018-pyeongchang-speedskating-arena-proposal-idea-image-institute-of-architects-_03-speedskating_perspective2

Courtesy of  Idea Image Institute Architects

The Arena is integrated with management and serves the rink nearby so the main arena can minimize the running cost. Gyeong-po lake, a very beautiful lake placed north of the site, will be restored and through the existing stadium site south of the site will be connected by Eco sky bridge and under path.

514a7260b3fc4b095e00000b_2018-pyeongchang-speedskating-arena-proposal-idea-image-institute-of-architects-_01-masterplan_perspective (1)

Courtesy of  Idea Image Institute Architects

The main facilities are considered the connecting roads level, and each parking space is arranged near the main arena and management/serve arena. Connection with managements vehicle path are granted efficient and minimize of the parking flow, separated with pedestrian and Vehicle path totally.

514a72f7b3fc4b77e700000f_2018-pyeongchang-speedskating-arena-proposal-idea-image-institute-of-architects-_13-interior_perspective_view-legacy_mode-

Courtesy of  Idea Image Institute Architects

The inner space is open to the Gyeongpo beautiful lake, which is intended the legacy modes of the 2018 winter Olympic game. The Mass axis is considered with masterplan axis according to city growing axis. The multi leveled deck which contains Pedestrian Path to the 2nd deck level and Vehicle path to the 1st deck level is definitely separated.

Courtesy of  Idea Image Institute Architects

Leave a Reply