Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

North Star Mixed-use Development

North Star liked the design from the first day. So Bromberg had two or three design meetings and hardly any other involvement from the company. But there was agreement about the symbolism.
Bromberg says, ‘The façade and the glass portions of the building are exceptional and this fact has sometimes led me to use glass more than I normally would. In a place like Beijing, there is pollution in the air which is easily cleaned from the glass. But glass is very economical from a maintenance point of view. Its use diminishes heating and energy loads including artificial light. The tower façades on this scheme are in an insulated glass with Low-E coating and the podium’s laminated glass with the reflective coating is used to reduce solar heat gain.

North Star Mixed-use Development - Courtesy of Aedas

North Star Mixed-use Development – Courtesy of Aedas

The controversial geodesic glass roof reaches high over the middle of the podium and cascades down between glass bluffs like a waterfall above the entrance doors through whose lower reaches people come and go. Water stands for money and cascading water stands for cascading money to the credit of the owners and tenants and presumably to the customers.

North Star Mixed-use Development - Courtesy of Aedas

North Star Mixed-use Development – Courtesy of Aedas

A six-level shopping mall represents new thinking about the nature of shopping. The Western view is that two floors are around the maximum for good retail interaction. And the snaking of the geodesic skylight across the roof of the podium has a very real function. Its extent is essential because without a generous clear glass ceiling it would be difficult for light to penetrate down six floors through the voids in each floor level to ground level.

North Star Mixed-use Development - Courtesy of Aedas

North Star Mixed-use Development – Courtesy of Aedas

One of the points of having access to all sides of the mall was that a railway station was scheduled for the north side of the development and the point of the design was that people would come out of the station and go straight to the mall. The whole design was about bringing that energy into the shopping mall.

North Star Mixed-use Development - Courtesy of Aedas

North Star Mixed-use Development – Courtesy of Aedas

Project Info
Architects : Aedas
Location : Beijing, China
Client : Beijing North Star Company Ltd
Year : 2010
Type : Retail

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !