Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A twist in the river, a node in the river: the node is an island. The island is a circulation-route: a dome that morphs into a bowl that morphs into a dome. The bowl functions as a theater; the inside of the bowl is lined with bleachers – transparent bleachers, made of grating or perforated metal – that step down to a stage at the bottom of the bowl. When the bowl is not being used as a theater, it functions as a public space, a plaza, in the middle of the river; each line of bleachers waves in and out, it expands and contracts – instead of sitting straight ahead, facing front, you can sit face-to-face, for everyday conversation.

Arch2O Mur Island Acconci Studio Architects-1

Design by Acconci Studio Architects – Photography by Elvira Klamminger

The dome functions as a café/restaurant. You enter from above, onto a terrace, or from below, into the restaurant/bar. A canopy above the downstairs entrance twists down to make lounge seats around the edge of the dome. Curved triangular tables can be used separately, for two people, or joined together, as tables for four or six or eight; curved triangular seats can be placed around the table, or joined with the fixed seating around the perimeter. The rubber edge of the terrace above twists down to make multiple bar counters, at different heights. Behind the bar, the wall is sucked in to make shelves for bottles, and for a cash register. Above, the perimeter of the terrace is made of tables and seats that swirl back into the interior. Water pours down the shell of the dome, into the river; up on the terrace, you sit closer to the waterfall over the dome.

Arch2O Mur Island Acconci Studio Architects-2
Design by Acconci Studio Architects – Photography by Elvira Klamminger

Where the dome morphs into a bowl, and vice versa, a playground is formed by the warp. This in-between space is a three-dimensional grid, like a space frame, that functions as monkey bars, a field to climb up and crawl through and hang onto; a slide cuts through the grid.

Functions are mixed on this island. In the theater, the backdrop of the stage is the playground; as you sit in the bleachers and focus on the stage, there’s a playground of screaming children in the background. In the café, the playground forms a wall and ceiling; a child climbs above you as you take another drink. Light streams up from beneath the bleachers, in the bowl, and down from the roof structure, in the dome.

Design by Acconci Studio Architects – Photography by Elvira Klamminger

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !