Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Multifunctional Building “Fondo”

The building is situated in a dense urban area, with a poor road network and practically non-existent open space. As to obtain the solar, the old market was demolished, this being an obsolete structure, with the aim of re-using the place in a more intensive way.

Courtesy of Pich-Aguilera Architects – Photography: Simón García

The new building “Fondo” is a polyfunctional endowment which pretends to respond to the needs and requirements of the dense city, while concentrating in one only volume, diverse functions that are normally scattered throughout the city and linked to the ground floor.

Courtesy of Pich-Aguilera Architects – Photography: Simón García

The architecture aims to multiply the “zero level”, generating in each level the qualities of a new floor in vertical development, linking it to the hilly topography of the neighborhood, acting as activator of the urban flow.

Courtesy of Pich-Aguilera Architects – Photography: Simón García

The interior project retracts the different existent levels between the streets of its immediate environment, allowing, throughout the various connections between uses and spaces, an internal route which can be used as part of the public space, converting the building into equipment, square and street.

Diagram 1 – Courtesy of Pich-Aguilera Architects

Functionally, the building provides equipment to a neighborhood with a mainly immigrant population. The ground floor at the level of the promenade is home to the market. On the ground 1 from the promenade and ground floor from the back street, is located the supermarket. A large ramp, like a deployed street, gives access to the library and the nursery which has its garden on the roof of the supermarket.

Courtesy of Pich-Aguilera Architects – Photography: Simón García

Project Info
Architects: Pich-Aguilera Architects
Location: Barcelona, Spain
Architect in Charge: Felipe Pich-Aguilera, Teresa Batlle I Pagès
Team Leader: Xavier Milanés, Angel Sendarrubias, Pau Casaldáliga
Head of Project: Margherita Aricó
Structure: BIS
Facilities: PGI
Measurrements and Quotation: G3
Project Management: INEL 2000
Budget: 280.826,24
Area: 8954.0 sqm
Type: Mixed use, Cultural Center, Retail
Photographs: Simón García

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !