Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Moneypenny Headquarters

AEW Architects has completed a £15m, 91,000sq.ft headquarters for Moneypenny, the UK’s leading telephone answering specialist. The offices in Wrexham have been said to rival the offices of Google and Apple and boast a tree house meeting room, nature trails, vegetable gardens and even its own pub.

Courtesy of AEW Architects

The staff is at the heart of Moneypenny’s business and the brief from the client reflected the importance of its team and the desire to create an interesting, inspiring working environment for them, bringing everyone together from several different offices.

Courtesy of AEW Architects

The office was designed as two three storey wings flanking a dramatic, 17m high central atrium, known affectionately as ‘the middle’, which is the hub of the building. One of the challenges was to ensure that the staff, no matter which floor they were on, felt connected to the ‘middle’. This was achieved through the use of large picture windows looking directly into it from the offices and through the placement of bridge links crossing at a high level. The atrium includes a treehouse meeting room, indoor terrace and stadium seating.

Courtesy of AEW Architects – Photography: Pochin’s Ltd

Set within a 10 acre site in a semi-rural location on the edge of the Wrexham town centre, the office building was designed in response to the surrounding environment to provide a strong relationship between interior and exterior and includes a nature trail for staff through the extensive grounds with landscape features including a meadow, woodland, an orchard and wetland.

Courtesy of AEW Architects – Photography: Pochin’s Ltd

Phil Hepworth, Associate at AEW Architects said “This really has been a dream commission for AEW Architects and a real honor to work with such an exciting, forward thinking company such as Moneypenny. The opportunity to create a bespoke office of this magnitude on such a beautiful site where the brief is to ‘ignore the norm and create a space that inspires’ is rare. We really hope that the design helps the company continue to excel and inspires the staff to enjoy working there.”

Courtesy of AEW Architects

Ed Reeves, co-founder, and director of Moneypenny believes the building represents the future of office design. He said:”What we believe is simple – the happier our staff, the happier our clients. So when we made the decision to build a new office, we asked ourselves: how we can make sure that our receptionists are the happiest in the UK? The answer was easy – ask them. So that’s what we did. AEW Architects were the perfect partners to help make their vision become a reality. They took our thoughts, suggestions, and ideas and created our dream home. What’s even more remarkable is that they have delivered a world-class and visually stunning commercial development for the same budget we’d been quoted for a standard brick ‘box’ office”.

Courtesy of AEW Architects

Project Info
Architects: AEW Architects
Location: Wrexham, United Kingdom
Area: 91000.0 ft2
Client: Moneypenny
Main Contractor: Pochin’s Ltd
Development Director: Hatrick Property
Project Managers: Avid Property Consultants
Structural Engineers: Cundall
M&E Consultants: Cundall
Landscape Architect: CW Studio
Quantity Surveyor: Todd and Ledson
Year: 2016
Type: Office Building, Headquarter
Photographs: Courtesy of Moneypenny, Aliva UK, Pochin’s Ltd

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !