Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Miryang Pool Villa

The client’s point was that the building seemed very unique as well as practical. Nevertheless, explaining that he has a favorite form, he showed me a residence with a pool designed by a German architect. I was concerned that he was strongly prejudiced in favor of a specific style that had captivated his heart. After viewing several design presentations, we finally found that the client had very limited tastes biased towards his favorite design. As everything has its end, we finally achieved internal integrity and balance in the design, after spending a lot of time and effort with the client, and eventually coming to an agreement.

Miryang Pool Villa - Courtesy of Moon Hoon - Photography: Facestudio

Miryang Pool Villa – Courtesy of Moon Hoon – Photography: Facestudio

Located between Miryang and Ulsan, the gently sloping sunny site commands a magnificent view of rounded mountains at its front, and adjacent fruit trees decorate the boundary of narrow ramp on the left side. The irregular shape of the site, though equal in size, resulted in various layouts for the pool and outdoor space. As the privacy of each unit was a priority, the Miryang Pool Villa was made of one duplex unit and three one-story units.

Miryang Pool Villa - Courtesy of Moon Hoon - Photography: Facestudio

Miryang Pool Villa – Courtesy of Moon Hoon – Photography: Facestudio

The height and shape of the boundary walls combined with the building have been designed to play the role of confining the outdoor space and framing the superb view. I hope that the Miryang Pool Villa, a place which freely boasts of its splendor and contrasts in pink hues, will not fade too soon, like that of blooming pink flowers among green leaves.

Miryang Pool Villa - Courtesy of Moon Hoon - Photography: Facestudio

Miryang Pool Villa – Courtesy of Moon Hoon – Photography: Facestudio

Project Info
Architects: Moon Hoon
Location:  Gyeongsangnam-do, South Korea
Project Team: Kim Jeonggu, Kim sookhee, Jo Jeongho, Park Jeonguk
Area: 229.85 m2
Year: 2016
Type: Residential
Photographs: Facestudio

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !