Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

The Marshall Family Performing Arts Center

The Marshall Family Performing Arts Center is the focus of the performing arts at the Greenhill School. The design establishes a dialogue between building and campus: the building’s configuration creates a sequence of spaces that shape an outdoor courtyard and frame views out to the existing campus. The courtyard is animated by a double-height lobby. Designed to be an ascending gallery of collaborative spaces, the lobby connects all the performance venues and creates a destination for informal performances and spontaneous interactions.

Courtesy of Weiss/Manfredi

The performance spaces occupy two levels of the building and include a 600-seat proscenium theater, a state-of-the-art studio theater, a dance rehearsal and choral space, a film/video lab, and extensive theater support space. The multi-purpose proscenium theater includes a fly loft, the studio theater seats 150, the dance and choral rehearsal studio seats 80, and the film and video production lab extend the performing arts into new digital territories. Learning environments include theater spaces as well as in classrooms, dressing rooms, a costume shop, and a scene shop.

Courtesy of Weiss/Manfredi

The dramatic profile of the building emerges from the topography of the site and continuously ascends to reach the fly tower for the theater. The exterior brick collaborates chromatically with the materials of the campus. Illuminated soffits and overhangs provide shade and support outdoor teaching. Together these elements shape and give measure to the Performing Arts Center’s commitment to advance teaching, performance, and production across the boundaries of individual performing arts disciplines.

Courtesy of Weiss/Manfredi

Project Info
Architects: Weiss/Manfredi
Location: Texas, United States
Client: Greenhill School
Team: Michael A. Manfredi, FAIA and Marion Weiss, FAIA, Design Partners, Armando Petruccelli, RA, Project Manager, Justin Kwok, Andrew Ruggles, RA; Paúl Duston-Muñoz, Project Architects
Project Team: Annelie Persson Call, AIA; Will Butler, and Joe Cruz
Associate Architect: Page Milton Powell, AIA, Team Leader; Richard C. Robinson, AIA, FCS
MEP/FP: Page
Structural Engineer: Magnusson Klemencic Associates Theatre Planning Consultant: Fisher Dachs Associates Acoustical / Audio-Visual Consultant: Jaffe Holden
Lighting Designer: Tillotson Design Associates
Civil Engineer / Landscape: Pacheco Koch
Code Consultant: Code Consultants, Inc.
Food Service Consultant: James N. Davella Consulting
Telecommunications Consultant: Datacom Design Group
Contractor: Andres Construction Services
Area: 65000.0 ft2
Year: 2016
Type: Cultural Center

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !