Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Mariehøj Cultural Centre

Mariehøj Cultural Centre draws a clear profile in the landscape in Holte, Denmark. The new foyer invites all people in and functions as a heart bringing people together and highlighting the many users and activities in the house.

Mariehøj Cultural Centre - Courtesy of SOPHUS SØBYE ARCHITECTS

Mariehøj Cultural Centre – Courtesy of SOPHUS SØBYE ARCHITECTS

The cultural center merges together with the green landscape bridging the gap between the arrival area, the cultural plaza and the beautiful backyard of Mariehøj. The building opens up towards the surroundings and incorporates the green qualities to the activities in the house.

Mariehøj Cultural Centre - Courtesy of SOPHUS SØBYE ARCHITECTS

Mariehøj Cultural Centre – Courtesy of SOPHUS SØBYE ARCHITECTS

The house is both a cultural activity center and a well-functioning working place. Through reorganization and rebuilding, better spaces for individual activities and appropriate positions of the different functions are created. At the same time more meeting points are created, which bring the multiple activities in the house together and offer a space where new meetings and activities across interest and age arise.

Mariehøj Cultural Centre - Courtesy of SOPHUS SØBYE ARCHITECTS

Mariehøj Cultural Centre – Courtesy of SOPHUS SØBYE ARCHITECTS

The new cultural center is a single organism with a high aesthetic and functional quality. The reconstruction of the house is not just an upgrade but also a vision for how the cultural center can meet future challenges and enhance the unique character and common stories.

Mariehøj Cultural Centre - Courtesy of SOPHUS SØBYE ARCHITECTS

Mariehøj Cultural Centre – Courtesy of SOPHUS SØBYE ARCHITECTS

Mariehøj Cultural Centre invites people to draw inspiration from new stories, complete experiences, and the cultural life. The cultural center inspires and generates both familiar and new interests, and promotes new meetings between users and staff. The new foyer takes the best of the existing buildings styles and introduces a new typology not foreign to the rest of the building.

Mariehøj Cultural Centre - Courtesy of SOPHUS SØBYE ARCHITECTS

Mariehøj Cultural Centre – Courtesy of SOPHUS SØBYE ARCHITECTS

Project Info
Architects : SOPHUS SØBYE ARCHITECTS
Location : Holte, Denmark
Year : 2015
Type : Cultural Center
Photographs : Lars Eldrup, Rasmus Hjortshøj COAST Studio

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !