Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

La Pinada House

Twenty-one plateaus and seven volumes tell the story of this house.
The aim of the project is to give a new and even identity to a house belonging to the same family for several generations. The original house formed by the aggregation of different interventions at different times, with different construction systems. Each of the rooms in the house describes a moment in life of this family story. Thus it was essential to maintain the structure, spaces, uses, garden and memories, presenting them in a new way.

La Pinada House - Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos - Photography: Fernando Guerra | FG+SG

La Pinada House – Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos – Photography: Fernando Guerra | FG+SG

The further layer built in the history of this place employs new volumes used for new parts of the program. In this way leisure areas are projected, containing always the scale of the building and are presented as a sort of aggregation of small parts, which draws courtyards and narrows areas, as the traditional Mediterranean architecture does.

La Pinada House - Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos - Photography: Fernando Guerra | FG+SG

La Pinada House – Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos – Photography: Fernando Guerra | FG+SG

The interior respects the intermediate levels system producing a large spatial heterogeneity in rooms with a wide variety of sizes and heights. The supporting structure of the original house is housed inside the furniture that has the same gray shade as the trunks of some of the species that inhabit the garden.

La Pinada House - Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos - Photography: Fernando Guerra | FG+SG

La Pinada House – Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos – Photography: Fernando Guerra | FG+SG

The house is woven both among the trees and among the good memories that live in this pine forest.

La Pinada House - Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos - Photography: Fernando Guerra | FG+SG

La Pinada House – Courtesy of Fran Silvestre Arquitectos – Photography: Fernando Guerra | FG+SG

Project Info
Architects: Fran Silvestre Arquitectos
Location: Valencia, Spain
Year: 2016
Area: 722.32 sqm
Type: Residential
Photographs: Fernando Guerra | FG+SG, Cortesía de Fran Silvestre Arquitectos

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Send this to a friend

ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !