Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dinesh Mills Bungalow

To build a minimalist house with simple clean lines, uncluttered geometry, fluid, transparent spaces where the interiors and exteriors blend into each other in an attempt to keep the user constantly in touch with the outdoors.

Courtesy of atelier dnD – Photography: Sebastian Zachariah

The site with thriving greenery was located just outside vadodara city. The brief was very clear – to design a contemporary house for this family of three and their support staff meeting their functional requirements. The challenge of the site really lay in preserving the natural vegetation that abounded on the plot. The planning went through several iterations in a bid to preserve as many of the trees on site as possible.

Courtesy of atelier dnD – Photography: Sebastian Zachariah

The main driveway leads to a white cantilever porch which defines the drop-off point for the house. The house itself is an extended spine from this point with various functions attached to it along its length. Three outdoor verandahs serve as attached semi-open entities to functions like living and bedrooms.

Courtesy of atelier dnD – Photography: Sebastian Zachariah

The outdoor pool and deck hugs the living spaces and master bedroom thereby bringing in the cool air during winters. This poolside space extends into a lawn making it ideal space for leisure. An external staircase leads one to terrace which features open Jacuzzi capturing the vast green forest around the site.

Courtesy of atelier dnD – Photography: Sebastian Zachariah

Project Info
Architects: atelier dnD
Location: Gujarat, India
Architects: atelier dnD
Area: 6000.0 ft2
Year: 2010
Type: Residential
Photographs: Sebastian Zachariah

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !