// This project has been voted as one of the best projects in Arch2O
 Students week 9  //

Arch2O has received this project from our readers in order to participate in the Students week 9 event. In students week 10, STUDENTS will have the chance to create their own profile pages in arch2o.com For more details please CLICK HERE

 

Google headquarters

The main idea of the design is to reflect the creative and unique functions of the company and create an interior and exterior environment matching the special needs of its employees .

the building is divided into 3 sections :

– work sector : it has been designed with the appropriate flow and unique way of the company , the mobile offices have been designed so that the employees can control the view that they would like to enjoy in addition to open conference halls that contain various communication methods to provide the best methods for meetings.

– entertainment block : this part contains gyms and workout areas and gaming and yoga rooms , spas and relaxation chambers and more and more activities that can help anyone and everyone in this building have a great time , the company always makes sure they bring the most unorthodox ways into their buildings .

Courtesy of Noran Samir Butalak

Courtesy of Noran Samir Butalak

– visitor’s area : it contains an exhibition and a conference hall that introduces the company to visitor’s , with different types of products and services .

through the general design , an inter-connected space between the outside and inside that encourages teamwork and productivity , also environmental consciousness have been a high priority throughout this design by using several sustainable elements design like solar energy and natural lighting and water recycling .

Courtesy of Noran Samir Butalak

Courtesy of Noran Samir Butalak

Project Credits:

Project Name : Designing Google headquarters OF Benghazi – Libya
Student: Noran Samir Butalak
School name : University of Benghazi -Faculty of Engineering -department of  architecture and urban planning .
year : fall 2015-2016

Leave a Reply