Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Cube House

The major constraints of this project, its steep site, compressed between existing buildings and very limited allowance of development volume have shaped the form of this house. It is inserted into the earth with 2 covered parking spaces to the front from where a small staircase leads up to the main living zones on the first floor and further to the bedrooms on the second floor.

Courtesy of Plasma Studio – Photography: Cristobal Palma

Because of the limited available floor area the staircase and circulation had to be designed in a very space-saving way – this lead to the continuous organization in the first floor: The single functions cooking/ eating and living are positioned around the circulation core in order to give connectivity and privacy at the same time to the single activities- the staircase and built-in furniture piece which is storage, oven, and services cavity at the same time divides and connects as a shortcut at the same time. In the second floor, the single sleeping rooms are connected to each other in the shortest possible way.

Courtesy of Plasma Studio – Photography: Cristobal Palma

Given prominent location of the site directed towards the South and the dolomites we opened the façade as much as possible in order to widen up the tights interiors – on both main floors ample balconies and terraces double the available floor area and offer great places to play for the kids and rest for the parents. In order to provide shelter from the views of the passing- by road, a layer of wooden sticks was wrapped around the big openings directed to the South – depending on the varying size of the openings they provide different degrees of shelter and intimacy.

Courtesy of Plasma Studio – Photography: Cristobal Palma

Project Info
Architects: Plasma Studio
Location: South Tyrol, Italy
Architect in Charge: Eva Castro, Holger Kehne, Ulla Hell
Collaborators: Angelika Mair, David Preindl, Daniela Walder
Structural Engineering: Ingenieurgemeinschaft Team 4
Service Engineering: Ekon Bruneck
Area: 220.0 sqm
Year: 2008
Type: Residential
Photographs: Cristobal Palma

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
ARE YOU READY? GET IT NOW!
Subscribe to our weekly newsletter.. It's Free !
Email confirmation is required. Please check your Junk E-mail folder just in case !